Vaidlus päranduse üle, lastele kuuluv osa

asd 3.01.2024 12:24 (4 kuud tagasi)

Elan koos lastega majas, mis kuulus laste isa sugulasele. Laste isaga olen lahus, olime vabaabielus. Käime teist aastat kohtus ühise vara jagamisega, see läheb väga keeruliselt. Suhted on väga halvad. Lapsed elavad koos minuga, isa juures käivad heal juhul kord-paar kuus, vahest viib ta lapsi kuskile sööma või kinno. Nüüd aga laste sugulane suri, ja pärandas maja mulle ja lastele (50% minule, 50% kahe lapse vahel võrdselt). Tema soov oli, et lapsed ei peaks kolima ja saaksid elada oma kodus - asi on nimelt selles et laste isa arvas, et hoopis temal on õigus majale, mitte lastel. Nüüd on mul küsimus - millised on mehe õigused majale, kas ta saab kuidagi lastele kuuluva osa kaudu meid peedistada? Ta lubas seda asja mitte nii jätta, ja mul on ausalt öeldes hirm et mis nüüd saama hakkab.

doqi 3.01.2024 20:51 (4 kuud tagasi)

Rahu! Ainus mida ta saaks teha, on proovida testamendi kehtivust tühistada. Kui endine majaomanik aga täie mõistuse juures oli ja notar seda ka tunnistab - ei muutu midagi. Kui midagi "peedistama" hakatakse - pöörduge politsei poole. Exmehel pole enma mingit õigust teie majale.

Sulo 5.01.2024 11:28 (4 kuud tagasi)

Kui pärandaja oli lihane sugulane Teile ja mitte mehele siis ei tal midagi taotleda ega õigust nõuda.

noo 5.01.2024 11:47 (4 kuud tagasi)

Ka siis, kui pärandaja oli sugulane mehele, ka siis pole tal mitte midagi nõuda. Sugulus ei tähenda automaatselt õigust pärida kellegi vara. Kui on tehtud korrektne testament, siis ei ole testamendist välja jäetutel mitte mingit õigust pärandusele. Vaevalt see mees mingisse sundosa saajate gruppi kuulub. Ja ka siis ei saa ta maja endale nõuda, ainult oma osa rahas. Nii et küsija võib päris rahulik olla, peale ähvardamise ei saa mees midagi teha.

asd 5.01.2024 14:19 (4 kuud tagasi)

Maja kuulus mehe sugulasele, testament oli tehtud notaris. Mees lubas nüüd protsessima hakata et oma surnud sugulane tagantjärele süüdimatuks tunnistada, kuna arvab et temal on õigus pärandusele, mitte tema lastel ja minul. Sugulane elas viimased aastad vanadekodus ja mõistus oli terav ning selge. Kusjuures mees oli oma sugulasega tülis juba ammu, terroriseeris teda vaimselt ja seda saavad kinnitada mitmed inimesed, kui asi peaks tõesti kohtusse minema. Aga mõtlen just, et kui pool majast on meie ühiste laste nimel, siis kas laste isal on õigust midagi siin korraldama tulla? Näiteks ta ütleb, et tema tahab laste tubades aknad ära vahetada aga et mina siis pean pool kinni maksma jne jne.

xamu 5.01.2024 19:10 (4 kuud tagasi)

Tere. See pole enam pärandi küsimus. Laste isa ei kuulu teie perekonda ja tal pole mingit õigus teie kinnistule tulla. Kui lapsed on alaealised, siis loomulikult võivad nad oma isa endale külla kutsuda, aga nad peavad ema käest ikkagi selleks luba küsima. Seega mingeid akende vahetamisi ei tule. Notar kindlasti kontrollis, kas on süüdiv või mitte, seda tehakse teatavate küsimuste esitamisega ja notar võib kinnitada. Sisuliselt perspektiivitu vaidlus. Võite rahulikult oma elu edasi elada.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.